Ruth

Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Mijn grootste inspiratie is mijn moeder. Ze is altijd bewust met voeding bezig en heeft dit aan mijn zus en mij meegegeven. Mijn vader is thuis de Bourgondiër. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
“Mijn werk is een van mijn grootste passies. Sinds 2009 noem ik die in één adem met mijn kinderen”

dietist ruth
Op 3 juli 2000 ontving ik mijn hbo-diploma en op 4 juli stond ik te trappelen om mijn eerste spreekuur te houden bij mijn nieuwe werkgever, Thuiszorg Pantein. Sindsdien heb ik me op verschillende terreinen verder ontplooid. Zo ben ik als diëtist verbonden aan drie verloskundigenpraktijken, waar ik zwangere vrouwen begeleid bij al hun voedingsvragen. Ook werk ik samen met fysiotherapeuten en andere specialisten. Tot voor kort begeleidde ik deelnemers van het programma Afvallen met Medifit. In 2014 zette ik de stap naar zelfstandigheid. Het grootste voordeel daarvan? Nog meer persoonlijke betrokkenheid!
Mijn werk is een van mijn grootste passies. Sinds 2009 noem ik die in één adem met mijn kinderen. Ik geniet volop van het gezinsleven. Op mijn vrije dagen wandel en fiets ik graag met de kinderen. Iets fanatieker ben ik met hardlopen, wat ik zo’n 3x per week doe. Dan loop ik een ronde van 10 km rondom Vlierden.

Isabelle

Waar anderen bijvoorbeeld schilderen als creatieve uitlaatklep hebben, heb ik koken omarmd als passie. Als kind vond ik het al heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Mijn ouders namen me vaak mee naar de toko en naar de markt en mijn vader heeft me geleerd om met verschillende ingrediënten iets heel lekkers in elkaar te zetten. Al snel begon ik zelfstandig met experimenteren. Natuurlijk houd ik ook van lekker eten. Dat je met gezonde producten ook heel lekker kunt koken, is dan ook niet alleen de overtuiging van mij als diëtist maar iets wat ik uit persoonlijke ervaring weet.

“Het fascineert mij dat je door te letten op voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs helemaal verhelpen.”

Verder kijken dan de richtlijnen is iets wat Ruth belangrijk vindt en dat deel ik met haar. Ieder individu krijgt een persoonlijk advies, nooit een advies dat we zo uit een laatje trekken. We houden rekening met persoonlijke wensen. Tijdens mijn opleiding heb ik in Suriname veel geleerd over andere voedingsgewoonten en dat komt me in mijn werk van pas. Daarnaast ervaren de mensen het als een voordeel dat ik – door wat mijn vader me geleerd heeft en door mijn stage in Suriname – een vrij uitgebreide productkennis heb. Daardoor kunnen ze, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk.

Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs helemaal verhelpen. Als ik bij cliënten zie dat ze veel baat hebben bij een dieet en daardoor ‘medicijn-af’ zijn, haal ik daar heel veel voldoening uit.

 

Yaniek

 

 Mijn naam is Yaniek van Aken, ik ben 22 jaar en geboren en getogen in de Achterhoek maar ik ben vanaf mijn studietijd in Nijmegen gaan wonen. Ik ben afgestudeerd als diëtiste aan de HAN in Nijmegen. Tijdens mijn studie heb ik 5 maanden stage gelopen in Bali. Hier heb ik een hele nieuwe cultuur leren kennen, maar ook heb ik geleerd om op mijn eigen benen te staan en met weinig middelen er toch het beste van te maken. Na mijn stage in Bali, heb ik stage gelopen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in Velp.

Ik vind het leuk om cliënten te begeleiden naar het doel dat zij voor ogen hebben, door middel van diëtistische begeleiding. Niet iedere cliënt is hetzelfde, ik vind dat dit zorgt voor een leuke uitdaging.

In mijn vrije  tijd doe ik graag aan sport, zoals fitness en hardlopen. Mijn echte passie heb ik gevonden in judo. Ik heb de zwarte band en heb meegedaan aan vele nationale en internationale wedstrijden. Daarnaast ga ik graag toeren op mijn eigen motor.