Isabelle Isarin

Curriculum vitae
Naam: Isabelle (I.P.) Isarin
Geboortedatum: 24 december 1992
Woonplaats: Samenwonend in Helmond
Opleiding: Voeding en Diëtetiek, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)
Burgerlijke staat: Samenwonend
Kinderen: Geen
Beste eigenschap: Inlevingsvermogen, ik lukt me om dingen vanuit het perspectief van iemand anders te bekijken.
Favoriete vrijetijdsbesteding: Reizen, koken en sporten
Avond- of ochtendmens: Beslist een avondmens, ’s ochtend heb ik even nodig om op te starten
Isabelle over 5 jaar: Ik ben dan vast nog diëtiste, want ik vind mijn werk heel leuk.
Eerste eigen aankoop: Kleding
Favoriete vakantieland: Moeilijk kiezen, maar dan toch Italië
Favoriete kleur: Blauw
Lezenswaardig boek: Ik heb niet één favoriet boek, maar lees graag misdaadromans. Zeker als ik op vakantie ben. En kookboeken natuurlijk!
Mooiste film: Als kind keek ik met mijn vader naar Shrek (de eerste). We vonden die film allebei geweldig en keken hem bijna wekelijks. Ik ken de film ongeveer van buiten en het is nog steeds ‘ons dingetje’.
Echt niet te eten: Ik vind eigenlijk alles lekker. Van hutspot houd ik alleen niet, al lust ik alle afzonderlijke ingrediënten wel graag.
Lievelingseten: Ik hou kaas, hoe stinkender, hoe beter.
Isabelle
Als kind vond ik het al heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Mijn ouders namen me vaak mee naar de toko en naar de markt en mijn vader heeft me geleerd om met verschillende ingrediënten iets lekkers in elkaar te zetten. Al snel begon ik zelfstandig met experimenteren. Dat je met gezonde producten ook heel lekker kunt koken, is dan ook niet alleen de overtuiging van mij als diëtist maar iets wat ik uit persoonlijke ervaring weet.
Verder kijken dan de richtlijnen is iets wat ik belangrijk vind. Het is voor mij zelfs vanzelfsprekend geworden. Iedereen krijgt een persoonlijk advies, nooit een advies dat we zo uit een laatje trekken. Op die manier heb ik ook mijn eigen overgewicht aangepakt. Tot mijn vijftiende deed ik veel aan wedstrijdzwemmen. Toen ik daarmee stopte, kwam ik langzaam veel aan. Tijdens mijn studie deed ik kennis op en kreeg ik de tools in handen om daar korte metten mee te maken. In het eerste halfjaar van mijn studie ben ik 15 kilo afgevallen.
Tijdens mijn stage in Suriname heb ik veel geleerd over andere voedingsgewoonten. Ik heb daardoor een vrij uitgebreide productkennis. Daardoor kunnen mijn cliënten, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Rodekool-knolselderij stamppot met gerookte kipreepjes
Een stamppot met veel aardappelen bevat ook veel koolhydraten (zetmeel). Wil je iets minder koolhydraten gebruiken? Dan kan je de aardappel weg laten, of zoals in dit recept, de aardappel beperken tot een beetje. Deze stamppot is een koolhydraatbeperkte variant met lekker veel groente en een minimale hoeveelheid aardappel. En kip is ook nog eens een mager stukje vlees.
Pompoen-rucola stamppot met witvis
Een stamppot hoeft niet altijd op basis van aardappelen. Deze stamppot is een koolhydraatarme variant met lekker veel groente.
BBQ blog!
Het is wéér barbecueweer! Lekker buiten eten met familie en vrienden, gezellig! Maar waarom associëren we barbecueën met ongezond eten? In deze blog noem ik meest voorkomende “fouten” bij het barbecueën en ik rond natuurlijk af met wat tips voor een gezonde barbecue.
Laat de zomer naar komen!
Aziatische courgette-noodlesoep met saté van tempé
Aziatische courgette-noodlesoep met zelfgemaakte, zoutarme kruidenpasta. En on-top een saté van tempé!
Salade caprese
Deze salade doet denken aan de Italiaanse vlag. Het groene van de basilicum, het witte van de mozzarella en het rode van de tomaten.
Een dagje zonder vlees
Vleesvervangers alleen voor vegetariërs? Echt niet!?
Isabelle doet al een tijdje mee met Meatless Monday, dit bevalt haar goed. In deze blog legt ze de verschillende voordelen uit en deelt ze een aantal van haar favo vegetarische recepten.
Courgette bakjes
Deze courgette bakjes zijn eiwitrijk en laag in koolhydraten! Lees hier het recept
Niet of nauwelijks eten onder schooltijd bij middelbare scholieren… Hoe dat komt, lees je hieronder
Dit interview is een vervolg op mijn eerste blog over eten onder schooltijd. Want naast de ongezonde snacks op school, wordt er ook vaak helemaal niet of nauwelijks gegeten. Het lijkt vooral een trend onder jonge meiden. Lees in dit interview hoe het gaat bij deze 15-jarige scholier.