Laura Boots

Mariëlle van Erp

Curriculum vitae

Naam: Laura (L.) Boots

Geboortedatum: 23 april 1998

Woonplaats: Uden

Opleiding: Biomedische wetenschappen (Maastricht University). Daarna – tegelijk – de master Nutrition and Health (Wageningen University & Research) en Voeding en Diëtetiek (NTI Hogeschool).

Burgerlijke staat: Samenwonend (met Kevyn)

Kinderen: Geen

Beste eigenschap: Mijn empathisch vermogen. Ik probeer me altijd in te leven in de gedachten en belevingswereld van de persoon tegenover me.

Favoriete vrijetijdsbesteding: Ik dans Salsa, Bachata en Kizomba, dat zijn twee Latijns-Amerikaanse dansstijlen en een van origine Afrikaanse dansstijl. Kevyn heb ik op de dansvloer leren kennen. Hij komt uit Colombia, dus je kunt wel zeggen dat mijn liefde voor Latijns-Amerika zich inmiddels heeft uitgebreid.

Avond- of ochtendmens: Allebei. Ik kan goed vroeg opstaan en ben in de avond nog productief. 

Laura over 5 jaar:  Ik ben nog diëtist, dit is echt mijn roeping. En ik hoop met Kevyn een eigen huis te hebben. Ergens in Brabant, liefst in de regio Uden.

Eerste eigen aankoop: De inrichting van mijn studentenkamer.

Favoriete vakantieland: Colombia staat hoog op mijn verlanglijstje. Ik wil heel graag mijn schoonfamilie ontmoeten en de regio waar Kevyn is opgegroeid zien. Wat op dit moment mijn favoriete vakantieland is? Ieder land dat ik bezocht heb, heeft zijn eigen charme. Onmogelijk om te kiezen!

Favoriete kleur: Roze

Lezenswaardig boek:

Geen favoriet boek, wel een favoriete thrillerschrijver. Jeffery Deaver is de enige schrijver die ik ken die mij in ieder boek steeds weer op het verkeerde been zet. 

Mooiste film: Lastige vraag. Ik sta de meeste avonden op de dansvloer en zie niet veel films

Echt niet te eten: Ik lust alles, maar eet geen garnalen. Daar ben ik allergisch voor.

Lievelingseten: Met pastagerechten kun je me altijd blij maken.

Laura

Ik zou later arts worden, daar was ik lang van overtuigd. Dat veranderde tijdens een college dat gegeven werd door een tweedelijnsdiëtist en een traumachirurg. Het was een verplicht college, op een vrijdag laat in de middag en net voor de kerstvakantie. Daar had ik absoluut geen zin in, maar binnen 5 minuten was mijn interesse gewekt. Het gaf mij een heel nieuwe kijk op het vak van diëtist, veel meer gecombineerd met geneeskunde. Gaandeweg zag ik in dat juist het combineren van medische kennis met voedingskennis, ontzettend veel kan bijdragen in de gezondheidszorg. Zeker als tegenhanger voor of als ondersteuning bij de farmaceutische middelen. Ik was er opeens niet meer zo zeker van dat ik wel arts wilde worden en besloot met mijn medische kennis de voedingshoek in te duiken. Uiteraard komt mijn medische vooropleiding me nog steeds goed van pas. Het menselijk lichaam in gezondheid en ziekte, gaat hand in hand met voeding. 

 

Wat ik mijn cliënten wil meegeven? Het aanpassen van je voeding hoeft geen marathon te zijn die je in een dag loopt, het is veel belangrijker dat je ongeschonden en met een goed gevoel de eindstreep bereikt. Gedragsverandering heeft tijd nodig. 

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.