Stand van zaken Corona, 24 april 2020

Beste cliënten,

De laatste weken werken Isabelle, Yaniek en ik op afstand om hiermee verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen. De schrik zat en zit er bij jullie en ons behoorlijk in. Op 9 april hebben Zorgverzekeraars Nederland met het PPN (Paramedisch Platform Nederland) afspraken gemaakt over hoe we onze zorg in deze Corona tijd het beste kunnen bieden.

Dat betekent dat we de meeste vervolgafspraken, waarbij coaching voorop staat, nog altijd op afstand, dus per telefoon of beeldbellen uitvoeren. Voor het beeldbellen werken we met het beveiligde programma Click doc. Dit werkt erg prettig. Je ontvangt een link en toegangscode tot onze online wachtkamer via sms of per e-mail.

Ook nieuwe behandelingen, kunnen we op deze manier opstarten.  Maar we bieden per 28 april ook de mogelijkheid om op een van onze vestigingen te komen. We gaan beperkt op de volgende locaties werken:

Gezondheidscentrum Heesch, Gildestraat 1 in Heesch

Groepspraktijk de Lievekamp, Molenstraat 70 in Oss

Medipark, Hyacintstraat 3a in Uden

Op deze locaties kunnen we de 1.5m afstand waarborgen, deels middels plexiglas schermen op onze bureau’s.

Om zo min mogelijk in contact met andere cliënten te komen, plannen we ruim de tijd zodat je meteen op de afgesproken tijd binnen kan komen. Daarom vragen we om niet vroeger dan de afgesproken tijd te komen. En om alleen naar de afspraak te komen. Als je een afspraak voor je dochter of zoon hebt, dan vragen we dat er maar 1 ouder of begeleider mee komt naar de afspraak.

Op de afgesproken tijd mag u direct naar de spreekkamer komen, u hoeft dus niet in de wachtkamer te wachten. Als de deur van onze spreekkamer gesloten is, dan betekent dit, dat we nog in gesprek zijn. Is de deur open, dan kunt u gewoon binnen wandelen.

Bij het doen van eventuele bio-impedantiemeting, zullen we met beschermingsmiddelen in vorm van mondkapje en handschoenen werken.

De andere richtlijnen van het RIVM houden we hierbij nog steeds in acht en dat betekent als je tot de risicogroep hoort: mensen van 70 jaar of ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid om zoveel mogelijk thuis te blijven.  Jullie afspraken laten we dan via telefoon of beeldbellen doorgaan.

Verder geldt: Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis. Ziek uit.

Gezondheidsadviezen voor iedereen

 • Was uw handen
  • 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen
  • Voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg
  • Was daarna uw handen
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
  • Dit geldt voor iedereen op straat, in winkels en op het werk als u een vitale functie heeft. Maar niet thuis en ook niet op straat als het mensen zijn uit uw gezin of huishouden.
  • Door 1,5 meter afstand te houden is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten

We proberen alle afspraken die van 28 april tot 20 mei gepland staan per mail of telefoon te informeren over deze gang van zaken. We houden de website van RIVM, rijksoverheid en onze beroepsvereniging NVD nauwlettend in de gaten als bovenstaande maatregelen veranderen.

We hopen op jullie begrip. Bij vragen zijn we per mail of telefonisch bereikbaar:
Ruth: 06-44904236 ruth@dietistruth.nl
Isabelle: 06-10001657 isabelle@dietistruth.nl
Yaniek: 06- 15198141 yaniek@dietistruth.nl

 

Op 25 april 2020
schreef : Ruth van den Biggelaar
Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *