Smoothies
Een goed gevulde smoothie kan ook als maaltijdvervanger worden gebruikt. En met maaltijd bedoel ik dan het ontbijt of de lunch.
Een smoothie kan ook als tussendoortje, maar kies dan max. 1 portie fruit met water of zuivel.
De variant als maaltijdvervanger mag een stuk gevulder zijn. Ik schreef al eerder: kies voor vezels en eiwitten. Eiwitten haal je in dit geval uit de zuivel en de vezels uit fruit en eventueel toegevoegde granen, zaden of pitten.
Voor inspiratie geef ik jullie een aantal recepten, hieronder de tropische lactose vrije smoothie
Tropische lactose vrije smoothie
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten per persoon
- 100 gram diepvries mango
- 200ml kokosdrink ongezoet (andere variaties: amandelmelk- rijstdrink- sojamelk)
- Klein snufje gemalen kardemon
- 2 eetlepels chiazaad
Bereidingswijze:
- Leg je ingrediënten klaar voor gebruik. Weeg de mango af (ongeveer 1/2 doosje) en maal de kardemon zaadjes fijn (of koop gemalen kardemon).
- Stop bovengenoemde ingrediënten in een blender, start met de kokosdrink. Op de blender staan meestal hoeveelheden aangegeven. Vul de blender eerst met kokosdrink tot 200ml en voeg daarna de andere ingrediënten toe.
- En blenden maar, tot je geen grove stukken meer ziet. Giet je smoothie in een groot glas of in een beker met dop als je de smoothie meeneemt.
Voedingswaarden
Energie: 200 kcal
Eiwit: 10 gram
Vezel: 7 gram
0 reacties