Vega: Pompoenrisotto met geitenkaas

Pompoenrisotto met geitenkaas

Deze keer een vegetarisch receptje van mijn kant. Pompoenrisotto met geitenkaas. Meestal is Isabelle degene die de vegetarische recepten post. Dit recept is geïnspireerd op een recept, wat ik van een vriendin doorgestuurd kreeg. Tijdens de balletles van onze dochters kwam het ter sprake. Ik was aan het mopperen. Ik had voor het eerst risotto gemaakt, maar de rijst was niet goed gaar. Ik had dit op een door de weekse, drukke werkdag, geprobeerd. Geen succes dus, want tjee, wat een geduld moet je hebben, iedere keer die bouillon erbij schenken. En ergens in dat proces had ik te weinig geduld gehad (ahum).
Maar vriendin Kirsten zei: ik heb 2 recepten met risotto, succes verzekerd en je hebt er geen omkijken naar. En ze heeft gelijk, de oven doet het werk voor je.
Het originele recept uit de allerhande vind je hier.
Ik heb ervoor gekozen om de geitenkaas apart te bakken en pecannoten te gebruiken in plaats van geschaafde amandelen. Met name voor de bite.

Hieronder de ingrediënten voor 4 porties, bereidingswijze en voedingswaarde per portie.

Ingrediënten:

1 zak bospeen
2 uien
400 gram muskaat pompoen
25 gram ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
1,5 groentebouillontablet
250 gram risottorijst
900 ml water
nootmuskaat
peper
200 gram geitenkaasschijfjes
1 ei
tarwebloem
paneermeel
2 eetlepels olie
40 gram ongezouten pecannoten, in kleine stukjes

Bereidingswijze:

– Schil de bospeen en snij in kleine schijfjes. Pel en snipper de ui. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden celsius. Verhit in een pan de boter, en bak de wortel en ui, voeg peper toe. Snij de knoflook fijn, of pers hem (dat laatste doe ik meestal).
– Los de bouillon blokjes op in kokend water (900 ml).
– Voeg de knoflook en risottorijst aan de pan toe en laat dit voor ongeveer 3 minuten meebakken, tot de korrels glazig zijn. Voeg de pompoenstukjes en nootmuskaat toe.
– Doe alles in een ovenschaal en schenk daar de bouillon over. Roer alles goed door en zet de ovenschaal voor ca 50 minuten in de oven. Roer elke 15 minuten door. Na 45 minuten is de rijst bijna gaar.
Voor de gepaneerde geitenkaas:
– Klop ondertussen het ei los in een diep bord; Leg op een ander bord de bloem en op een volgend bord paneermeel. Wentel de geitenkaas schijfjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan het paneermeel. Leg ze op een nieuw bord.
– Verhit de olie in een pan en bak de geitenkaas schijfjes rondom bruin.

Als de rijst in de ovenschotel gaar is, voeg je de stukjes pecannoot toe.
Schep de pompoenrisotto op een bord, met 3-4 schijfjes geitenkaas erbij. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

524 kcal
15 gram eiwit
46 gram koolhydraten
29 gram vet
7,5 gram voedingsvezel
1 gram zout

Op 29 december 2021
schreef : Ruth van den Biggelaar
Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236