Hoe?

Ben jij je bewust van de manier waarop je keuzes maakt als het om eten en drinken gaat? Je staat er waarschijnlijk versteld van wat voeding met je kan doen en welke voordelen een dieet je kan bieden. Het mooiste is nog wel dat wij je helpen dit gemakkelijk in te passen in jouw dagelijkse leven. Jij behoudt daarover zelf de regie, want wat je reden ook is voor een bezoek aan de diëtist: je doet het uiteindelijk voor jezelf.

Chantal Gregoire:” het is je leefpatroon omgooien en inmiddels voor mij heel raar om buiten dat te leven “

Tijdens een eerste gesprek inventariseren we hoe jouw leven er op dat moment uitziet: wat voor werk doe je en welke activiteiten onderneem je in het dagelijks leven, hoe is je thuissituatie, wat eet je zoal en op welke momenten? Van daaruit krijg je praktische adviezen en voedingstips. Ons doel is om haalbare adviezen te geven die toegespitst zijn op jouw persoonlijke situatie. Daar ga je dan zelf mee aan de slag. Tijdens enkele vervolgconsulten bespreken we de resultaten, de knelpunten en jouw valkuilen. Daarbij kijken we steeds of er nog aanpassingen nodig zijn in het voedingsadvies. Stap je nog weleens in een valkuil? Dat is helemaal niet erg, want daar leer je van. Je zult ze steeds sneller herkennen en steeds beter omgaan met tegenvallers en moeilijke momenten. Dat geeft je zoveel meer zelfvertrouwen! Als jij je onze voedingstips echt eigen maakt en het verschil merkt, dan is onze behandeling geslaagd.

Waarom?

Zou je je wel wat fitter willen voelen? Dynamischer en gezonder willen leven? Vraag je je weleens af of je een gewichtsprobleem of zelfs eetprobleem hebt? Of speelt voeding een belangrijke rol in jouw leven vanwege ziekte of fysieke klachten? Goede, bewust gekozen voeding is meestal het antwoord op deze vragen. Samen met jou zorgen wij er graag voor dat jij je energieker en zelfverzekerder voelt en dat je beter met je situatie kunt omgaan. Al binnen enkele consulten maken we echt een verschil.

Chantal Gregoire:” Yeldem Bozna: “Ik voel me er beter bij dat ik nu let op wat ik eet.“

Voor wie?

Iedereen is anders, iedereen heeft een eigen vraag en iedereen verdient advies en begeleiding op maat. Dat is nu precies wat ons werk zo leuk maakt. We zien bij ons mensen in alle soorten en maten. Dikke en dunne mensen, jongeren en ouderen, sportieve mensen en mensen die niet erg actief kunnen zijn. Mensen die willen afvallen en mensen die juist willen aankomen. Vaak gaat er achter die wens ook een andere vraag schuil. Waarom wil je gewicht verliezen of aankomen? Meestal is dat omdat je je filter en energieker wilt voelen. In veel gevallen kun je dat bereiken door je voedingspatroon, in combinatie met je leefstijl, aan te passen.

Mevrouw Valentijn: “Als ik zelf lijnde, dan nam ik ’s morgens en ’s middags een shake en at ik alleen ’s avonds een beetje. Dat helpt niet hard, weet ik nu.”

 

Heb je vanwege een ziekte behoefte aan een uitgebalanceerd dieet? Denk daarbij aan diabetes, COPD, hart- en vaatziekten, maag- en darmklachten of een hoge bloeddruk. Het juiste voedingspatroon kan klachten sterk verminderen en verergering van het probleem voorlomen. Of kun je in een bepaalde periode van je leven aangepaste voeding gebruiken? Bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, in de aanloop naar een zware fysieke inspanning, als voorbereiding op een operatie of behandeling of bij het ongewenst afvallen na een behandeling of operatie. Wij zoeken samen met jou naar een voedingspatroon op maat.

Marleen van Bakel: “Bij mij was diabetes type 2 geconstateerd. Ik wilde van de medicijnen af. Binnen twee jaar is dat gelukt en ik ben nog steeds van de medicijnen af.”