Kidsactief

kinderdiëtist Isabel

Kinderdiëtst: Isabelle

Kinderfysiotherapeut: Paulien

Kinderfysiotherapeut: Paulien

Wat is KidsActief?

KidsActief is een programma van 12 weken voor kinderen met (neiging tot) overgewicht in de leeftijd van 8-12 jaar. In deze 12 weken gaan kinderen spelenderwijs aan de slag om fitter te worden, door wekelijks samen te sporten en door leuke interactieve lesjes te volgen over gezonde leefstijl. Het doel van KidsActief is om kinderen met meer plezier te laten bewegen en anders te kijken naar eten en drinken, om hiermee samen te werken naar een gezondere leefstijl

Hoe ziet KidsActief eruit?

We starten de Kidsactief met een intakegesprek bij de kinderdiëtist en de kinderfysiotherapeut. Dit zijn 1 op 1 gesprekken met ouders en kinderen om persoonlijke doelen in kaart te brengen en om een startpunt te bepalen op lengte, gewicht en fitheid. Aan het einde van het programma doen we een outtake om de resultaten in kaart te brengen. Na het programma plannen we nog een aantal evaluatiemomenten, na 6 maanden, na 12 maanden en na 18 maanden om te zien hoe het verloop na de KidsActief gaat.

In het 12 weken programma gaan de KidsActief kinderen samen in een groepje sporten op woensdagmiddag van 15.30u tot 16.30u. Het sporten vindt plaats in een gymzaal bij de Rusheuvel in Oss. Elke week staat er weer een ander leuk sportprogramma klaar, ontwikkeld door de kinderfysiotherapeut.
In deze 12 weken komen er 4 interactieve gastlessen van onze kinderdiëtist Isabelle, met 4 verschillende thema’s. Let op, op deze dagen starten we om 14.45u bij de Rusheuvel en de laatste les is een kookworkshop bij het Hooghuis locatie De Singel.

Kinderfysiotherapeut Paulien geeft tussendoor ook 1 les over gezond slapen. Slaap is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl, dus dat onderwerp mag niet ontbreken in ons programma! Deze dag starten we ook om 14.45u bij de Rusheuvel

Rol van het gezin

De bijdrage van de ouders en de rest van het gezin is erg belangrijk om blijvende gezonde gewoontes vast te houden. We vragen dan ook om actieve betrokkenheid van ouders en verzorgers, bij de 1 op 1 gesprekken en tijdens de 4 gastlessen (de kookworkshop doen we alleen met de kids).
Deze bijeenkomsten zijn gericht op bewustwording en het maken van gezonde keuzes. De kinderdiëtist behandelt verschillende onderwerpen en geeft persoonlijke adviezen bij de 1 op 1 gesprekken. Terwijl de kinderfysiotherapeut handvatten geeft bij gezond bewegen en het slaappatroon.

Blijvende begeleiding

Na 12 weken is het programma formeel voorbij. Toch houden we graag nog een vinger aan de pols. Gedurende anderhalf jaar plannen we 3 evaluaties met de fysiotherapeut en de diëtist. Verder is er de mogelijkheid om door te stromen naar de KidsFit-groep. Daar wordt uw kind in groepsverband begeleid om zijn of haar levensstijl te behouden.

Doe je mee

Kosten: €85,- eigen bijdrage en een gedeeltelijke vergoeding vanuit de basisverzekering voor kinderen. Dit valt buiten het eigen risico voor kinderen onder de 18 jaar.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar paulien@medifitoss.nl of te bellen naar 0412-636234. Op de website van Medifit kan je meer informatie vinden.
Wij hopen 2x per jaar (in maart en in september) weer een mooi groepje bij elkaar te krijgen. Voor komend voorjaar willen we op 20 maart 2024 starten met de intakegesprekken.