Isabelle Isarin

Curriculum vitae

Naam: Isabelle (I.P.) Isarin

Geboortedatum: 24 december 1992

Woonplaats: Helmond, Mierlo-Hout

Opleiding: Voeding en Diëtetiek, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

Burgerlijke staat: Samenwonend, met mijn vriend Tim en onze kat Sisu

Kinderen: Geen

Beste eigenschap: Inlevingsvermogen, het lukt me doorgaans goed om dingen vanuit het perspectief van iemand anders te bekijken.

Favoriete vrijetijdsbesteding: Ik ben gek op koken, maar ik eet ook graag een hapje buiten de deur. Daarnaast word ik blij van sporten, ik zwem graag en ik sta een paar keer per week in de fitness. Ook word ik heel blij van reizen en andere culturen (en keukens!) ontdekken.

Avond- of ochtendmens: Toch wel een avondmens, ’s ochtend heb ik even nodig om op te starten. Alhoewel ik wel het liefst ga sporten in de ochtend.

Isabelle over 5 jaar: Ik ben dan vast nog diëtist, want ik vind mijn werk heel leuk.

Eerste eigen aankoop: Kleding

Favoriete vakantieland: Moeilijk kiezen, maar ik ben toch wel Italië fan.

Favoriete kleur: Blauw

Lezenswaardig boek: Ik heb niet één favoriet boek, maar lees graag misdaadromans. Zeker als ik op vakantie ben. En kookboeken natuurlijk!

Mooiste film: Als kind keek ik met mijn vader naar Shrek (de eerste). We vonden die film allebei geweldig en keken hem bijna wekelijks. Ik ken de film ongeveer van buiten en het is nog steeds ‘ons dingetje’.

Echt niet te eten: Ik vind eigenlijk alles lekker. Van hutspot houd ik alleen niet zo, al lust ik alle afzonderlijke ingrediënten wel graag.

Lievelingseten: Ik hou van kaas, hoe stinkender, hoe beter.

 

Isabelle

Als kind vond ik het al heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Mijn ouders namen me vaak mee naar de toko en naar de markt en mijn vader heeft me geleerd om met verschillende ingrediënten iets lekkers in elkaar te zetten. Al snel begon ik zelfstandig met experimenteren. Dat je met gezonde producten ook heel lekker kunt koken, is dan ook niet alleen de overtuiging van mij als diëtist maar iets wat ik uit persoonlijke ervaring weet.

Verder kijken dan de richtlijnen is iets wat ik belangrijk vind. Het is voor mij zelfs vanzelfsprekend geworden. Iedereen krijgt een persoonlijk advies, nooit een advies dat we zo uit een laatje trekken. Op die manier heb ik ook mijn eigen overgewicht aangepakt. Tot mijn vijftiende deed ik veel aan wedstrijdzwemmen. Toen ik daarmee stopte, kwam ik langzaam veel aan. Tijdens mijn studie deed ik kennis op en kreeg ik de tools in handen om daar korte metten mee te maken. In het eerste halfjaar van mijn studie ben ik 15 kilo afgevallen.

Tijdens mijn stage in Suriname heb ik veel geleerd over andere voedingsgewoonten. Ik heb daardoor een vrij uitgebreide productkennis. Daardoor kunnen mijn cliënten, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.

Aspergesalade

Aspergesalade

Aspergesalade Het asperges seizoen is weer geopend! Van maart tot juli is dit witte goud verkrijgbaar. Het aspergeseizoen begint in maart met asperges uit serreteelt en uit teelt onder plastic kappen. Vollegrondasperges komen pas in de tweede helft van april op de...

Lees meer
Aubergine salade van de barbecue

Aubergine salade van de barbecue

Het barbecue seizoen is weer geopend! Gezellig samen eten in de buitenlucht, dat klinkt goed toch? In mijn eerdere barbecue blog heb ik al eens genoemd dat barbecueën niet ongezond hoeft te zijn. Zo kan je de “lege momenten” tussen het grillen opvullen met groente (in plaats van stokbrood). We delen een lekker en makkelijk receptje met jullie, van maar liefst 5 ingrediënten.

Lees meer
Frittata

Frittata

We starten de nationale week zonder vlees met een lekker vegetarisch receptje. Deze frittata maakte ik gisteren van leftovers. Een frittata is een gerecht uit Italië. Het woord frittata kan ruwweg naar het Nederlands vertaald worden als ´gebakken´. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor.

Lees meer
Ga je mee op reis met Hap & Snap?

Ga je mee op reis met Hap & Snap?

Om kinderen met (risico op) een te hoog gewicht leuker te kunnen begeleiden naar een gezond gewicht, maken we gebruik van de methode “op reis met Hap & Snap” van de kinder(di)eetcreatie. Een gezond gewicht bereik je immers niet in één dag, dat is een ware reis.

Lees meer
Volkoren pizzadeeg

Volkoren pizzadeeg

Pizza! Pizza! ooooh pizza! Om deze snackmaaltijd iets gezonder te maken geven we jullie een receptje voor volkoren pizzabodems. De voordelen: meer voedingsvezels, lagere glycemische index, meer ijzer, meer eiwitten en ietsje minder calorieën. 

Lees meer