Isabelle Isarin

Curriculum vitae
Naam: Isabelle (I.P.) Isarin
Geboortedatum: 24 december 1992
Woonplaats: Samenwonend in Helmond
Opleiding: Voeding en Diëtetiek, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)
Burgerlijke staat: Samenwonend
Kinderen: Geen
Beste eigenschap: Inlevingsvermogen, ik lukt me om dingen vanuit het perspectief van iemand anders te bekijken.
Favoriete vrijetijdsbesteding: Reizen, koken en sporten
Avond- of ochtendmens: Beslist een avondmens, ’s ochtend heb ik even nodig om op te starten
Isabelle over 5 jaar: Ik ben dan vast nog diëtiste, want ik vind mijn werk heel leuk.
Eerste eigen aankoop: Kleding
Favoriete vakantieland: Moeilijk kiezen, maar dan toch Italië
Favoriete kleur: Blauw
Lezenswaardig boek: Ik heb niet één favoriet boek, maar lees graag misdaadromans. Zeker als ik op vakantie ben. En kookboeken natuurlijk!
Mooiste film: Als kind keek ik met mijn vader naar Shrek (de eerste). We vonden die film allebei geweldig en keken hem bijna wekelijks. Ik ken de film ongeveer van buiten en het is nog steeds ‘ons dingetje’.
Echt niet te eten: Ik vind eigenlijk alles lekker. Van hutspot houd ik alleen niet, al lust ik alle afzonderlijke ingrediënten wel graag.
Lievelingseten: Ik hou kaas, hoe stinkender, hoe beter.
Isabelle
Als kind vond ik het al heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Mijn ouders namen me vaak mee naar de toko en naar de markt en mijn vader heeft me geleerd om met verschillende ingrediënten iets lekkers in elkaar te zetten. Al snel begon ik zelfstandig met experimenteren. Dat je met gezonde producten ook heel lekker kunt koken, is dan ook niet alleen de overtuiging van mij als diëtist maar iets wat ik uit persoonlijke ervaring weet.
Verder kijken dan de richtlijnen is iets wat ik belangrijk vind. Het is voor mij zelfs vanzelfsprekend geworden. Iedereen krijgt een persoonlijk advies, nooit een advies dat we zo uit een laatje trekken. Op die manier heb ik ook mijn eigen overgewicht aangepakt. Tot mijn vijftiende deed ik veel aan wedstrijdzwemmen. Toen ik daarmee stopte, kwam ik langzaam veel aan. Tijdens mijn studie deed ik kennis op en kreeg ik de tools in handen om daar korte metten mee te maken. In het eerste halfjaar van mijn studie ben ik 15 kilo afgevallen.
Tijdens mijn stage in Suriname heb ik veel geleerd over andere voedingsgewoonten. Ik heb daardoor een vrij uitgebreide productkennis. Daardoor kunnen mijn cliënten, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Aubergine salade van de barbecue
Het barbecue seizoen is weer geopend! Gezellig samen eten in de buitenlucht, dat klinkt goed toch? In mijn eerdere barbecue blog heb ik al eens genoemd dat barbecueën niet ongezond hoeft te zijn. Zo kan je de “lege momenten” tussen het grillen opvullen met groente (in plaats van stokbrood). We delen een lekker en makkelijk receptje met jullie, van maar liefst 5 ingrediënten.
Hemelse modder
Alle chocoladeliefhebbers opgelet! We hebben voor jullie een hemels (vegan) receptje voor hemelse modder. Dit receptje is niet alleen heel erg lekker, maar zit ook nog eens boordevol voedingsstoffen.
Geloof me, deze wil je proeven.
Appeltaart smoothie
Ben jij gek op de smaak van een appeltaart? Maar wil je deze smaak op een gezondere manier beleven? Probeer dan eens onze appeltaart smoothie uit! De smoothie is eenvoudig te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Ingrediënten voor 1 persoon...
Frittata
We starten de nationale week zonder vlees met een lekker vegetarisch receptje. Deze frittata maakte ik gisteren van leftovers. Een frittata is een gerecht uit Italië. Het woord frittata kan ruwweg naar het Nederlands vertaald worden als ´gebakken´. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor.
Ga je mee op reis met Hap & Snap?
Om kinderen met (risico op) een te hoog gewicht leuker te kunnen begeleiden naar een gezond gewicht, maken we gebruik van de methode “op reis met Hap & Snap” van de kinder(di)eetcreatie. Een gezond gewicht bereik je immers niet in één dag, dat is een ware reis.
Volkoren pizzadeeg
Pizza! Pizza! ooooh pizza! Om deze snackmaaltijd iets gezonder te maken geven we jullie een receptje voor volkoren pizzabodems. De voordelen: meer voedingsvezels, lagere glycemische index, meer ijzer, meer eiwitten en ietsje minder calorieën.
TrEat: voedingsproblemen bij dementie
Afgelopen jaar hebben we de eerste fase van het project TrEat afgerond. Het project was bedoeld om voedingsproblemen bij kwetsbare ouderen met cognitieve problemen in kaart te brengen, in samenwerking met de diëtist en ergotherapeut.
Koekjesdag vieren met red velvet koekjes
Red velvet koekjes op koekjesdag! Het is vandaag koekjesdag! Een leuk excuus om lekker koekjes te gaan bakken. Ook wij zijn er dol op en het hoeft natuurlijk niet áltijd gezond te zijn! Deze red velvet koekjes worden officieel eigenlijk ‘crinkle cookies’...