06-44904236 info@dietistruth.nl

Isabelle Isarin

Curriculum vitae

Naam: Isabelle (I.P.) Isarin

Geboortedatum: 24 december 1992

Woonplaats: Sinds kort samenwonend in Venray,maar ik kom uit Nuenen

Opleiding: Voeding en Diëtetiek, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Kinderen: Geen

Beste eigenschap: Inlevingsvermogen, ik lukt me om dingen vanuit het perspectief van iemand anders te bekijken.

Favoriete vrijetijdsbesteding: Sporten, dat probeer ik drie keer per week te doen.

Avond- of ochtendmens: Beslist een avondmens, al verandert dat langzaam mee met mijn werkritme.

Isabelle over 5 jaar: Ik ben dan vast nog diëtiste, want ik vind mijn werk heel leuk.

Eerste eigen aankoop: Kleding

Favoriete vakantieland: Tot nu toe staan Suriname en New Zealand nog aan kop, deze landen hebben op mij de meeste indruk gemaakt. Ik hou van reizen, dus hopelijk komen er nog veel landen bij. Binnen Europa was Sardinië mijn mooiste bestemming. 

Favoriete kleur: Blauw

Lezenswaardig boek: Ik heb niet één favoriet boek, maar lees wel graag misdaadromans. Zeker als ik op vakantie ben.

Mooiste film: Als kind keek ik met mijn vader naar Schrek (the First). We vonden die film allebei geweldig en keken hem bijna wekelijks. Ik ken de film ongeveer van buiten en het is nog steeds ‘ons dingetje’.

Echt niet te eten: Ik vind eigenlijk alles lekker. Van hutspot houd ik alleen niet, al lust ik alle afzonderlijke ingrediënten wel graag.

Lievelingseten: Van wat ik zelf bereid, is dat lasagne. En daarnaast ben ik gek op kaas, hoe stinkender, hoe beter.

 

Isabelle

Als kind vond ik het al heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Mijn ouders namen me vaak mee naar de toko en naar de markt en mijn vader heeft me geleerd om met verschillende ingrediënten iets lekkers in elkaar te zetten. Al snel begon ik zelfstandig met experimenteren. Dat je met gezonde producten ook heel lekker kunt koken, is dan ook niet alleen de overtuiging van mij als diëtist maar iets wat ik uit persoonlijke ervaring weet.

Verder kijken dan de richtlijnen is iets wat ik belangrijk vind. Het is voor mij zelfs vanzelfsprekend geworden. Iedereen krijgt een persoonlijk advies, nooit een advies dat we zo uit een laatje trekken. Op die manier heb ik ook mijn eigen overgewicht aangepakt. Tot mijn vijftiende deed ik veel aan wedstrijdzwemmen. Toen ik daarmee stopte, kwam ik langzaam veel aan. Tijdens mijn studie deed ik kennis op en kreeg ik de tools in handen om daar korte metten mee te maken. In het eerste halfjaar van mijn studie ben ik 15 kilo afgevallen.

Tijdens mijn stage in Suriname heb ik veel geleerd over andere voedingsgewoonten. Ik heb daardoor een vrij uitgebreide productkennis. Daardoor kunnen mijn cliënten, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.

Gevulde courgette

Gevulde courgette

Gevulde courgette Dit gerecht past goed in een koolhydraat beperkt voedingspatroon, doordat er geen aardappels, pasta of rijst aan te pas komt. Enkel groente en een beetje vlees, maar dan in een leuk jasje! Recept Bereidingstijd: 40 minuten Ingrediënten per portie 1...

Lees meer
5x gezonde stamppot

5x gezonde stamppot

Het is weer volop herfst! En dat is te merken aan het weer. Het wordt kouder, natter en donkerder. Tijd voor meer gezelligheid binnen. Zoals ik al in een eerdere blog noemde, kent ieder seizoen z’n valkuilen. In de herfst zijn dat vaak de zwaardere maaltijden, o.a. de stamppotten. Ik hoor in de herfst regelmatig op mijn spreekuur “ja het is nu wel weer stamppotten tijd”. En dat klopt! Heerlijk toch!?

Lees meer
Rodekool-knolselderij stamppot met gerookte kipreepjes

Rodekool-knolselderij stamppot met gerookte kipreepjes

Een stamppot met veel aardappelen bevat ook veel koolhydraten (zetmeel). Wil je iets minder koolhydraten gebruiken? Dan kan je de aardappel weg laten, of zoals in dit recept, de aardappel beperken tot een beetje. Deze stamppot is een koolhydraatbeperkte variant met lekker veel groente en een minimale hoeveelheid aardappel. En kip is ook nog eens een mager stukje vlees.

Lees meer
BBQ blog!

BBQ blog!

Het is wéér barbecueweer! Lekker buiten eten met familie en vrienden, gezellig! Maar waarom associëren we barbecueën met ongezond eten? In deze blog noem ik meest voorkomende “fouten” bij het barbecueën en ik rond natuurlijk af met wat tips voor een gezonde barbecue.
Laat de zomer naar komen!

Lees meer