“Inmiddels is het voor mij heel raar om buiten mijn nieuwe leefpatroon te leven.”

Chantal Gregoire

Omdat Ruth bij een vriendin van mij in de straat woont, kende ik haar al een beetje. Ze plaatste een bericht op social media over een nieuwe manier van afvallen waarvoor ze proefpersonen zocht en ik dacht: kom maar op! Voor mij is het echt van alle diëten die ik heb gevolgd de makkelijkste manier ever om af te vallen. Je moet eigenlijk gewoon ‘gewoon’ doen. Gewoon normaal nadenken, drie keer per dag eten, gezonde dingen eten, maar gerust ook eens iets lekkers pakken. Ruth is zelf ook gewoon ‘gewoon’. Ik durfde alles tegen haar te zeggen, geen vraag was te gek en alles kon.

Je leefpatroon omgooien

Het voelde echt niet als een dieet. Het is je leefpatroon omgooien en inmiddels is het voor mij heel raar om buiten dat leefpatroon te leven. Ik ben nu van de tic af om me elke dag te wegen. Het blijft gewoon goed gaan. Met warm eten deel ik nu mijn bord in drieën: de helft is groente, een kwart is vlees en een kwart aardappelen of pasta. Ik kreeg een placemat met allerlei tips, bijvoorbeeld: broodbeleg hoort op het brood, korstjes van het brood van je kinderen gooi je gewoon weg, zorg ervoor dat je aan je beweging komt. Het zijn heel kleine, maar ook heel normale dingen waarmee het mij gelukt is.

Voor mij is het de makkelijkste manier ever om af te vallen.”

 

Uiteindelijk zag ik dat ik het kon

Ik wilde altijd heel graag naar de sportschool, maar dat durfde ik niet. Ik dacht dat daar alleen meiden in strakke pakjes en spierbundels rondliepen. Ruth was in die tijd enthousiast aan het vertellen over haar hardlopen en zei: ‘Dat kun jij ook’. Ik dacht: ‘Dat kan ik helemaal niet’. Ze heeft me opgegeven voor een Color Run. Toen moest ik wel gaan trainen. Dat heb ik gedaan, met een schema. Bij het eerste rondje ging ik door een hel, maar uiteindelijk zag ik dat ik het kon. Die Color Run was echt gewéldig om te doen. Het moment dat je over de finish komt, dan denk je: Wow! Ik heb de 5 kilometer hardlopend volgehouden. Dat was super. Het was voor mij een soort van afsluiting. Ik heb me daarna bij de sportschool ingeschreven en daar kom ik twee tot drie keer in de week. Ik merk dat ik er last van krijg als ik niet ga.

Een stuk zelfverzekerder

In eerste instantie wilde ik me vooral gezonder en fitter voelen. Ik had wel een streefgewicht, maar dat was niet het belangrijkste. Uiteindelijk ben ik daar wel ver overheen gegaan, omdat het me zo goed beviel. Ik had er zelf al een paar kilo afgekregen, maar met de hulp van Ruth ging het in sneltreinvaart. Er is 40 kilo af. Kleren kopen is veel leuker en makkelijker. Ik was vorig jaar verbaasd toen een verkoopster zei dat ik ook wel in een S paste. Vroeger knipte ik labeltjes uit de kleren, nu denk ik: willen jullie even kijken. Ik ben een stuk zelfverzekerder. Ik mag er wel zijn. De reacties zijn meestal wel positief. Ik vind het wel erg als mensen denken dat ik niet op een natuurlijke en gezonde manier zo ver ben gekomen. Ik wil iedereen adviseren te stoppen met die gekke crashdiëten en gewoon normaal te doen. Dan voel je jezelf gewoon ook fijn en gezond.