Isabelle Isarin
Curriculum vitae
Naam: Isabelle (I.P.) Isarin
Geboortedatum: 24 december 1992
Woonplaats: Helmond, Mierlo-Hout
Opleiding: Voeding en Diëtetiek, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)
Burgerlijke staat: Samenwonend, met mijn vriend Tim en onze kat Sisu
Kinderen: Geen
Beste eigenschap: Inlevingsvermogen, het lukt me doorgaans goed om dingen vanuit het perspectief van iemand anders te bekijken.
Favoriete vrijetijdsbesteding: Ik ben gek op koken, maar ik eet ook graag een hapje buiten de deur. Daarnaast word ik blij van sporten, ik zwem graag en ik sta een paar keer per week in de fitness. Ook word ik heel blij van reizen en andere culturen (en keukens!) ontdekken.
Avond- of ochtendmens: Toch wel een avondmens, ’s ochtend heb ik even nodig om op te starten. Alhoewel ik wel het liefst ga sporten in de ochtend.
Isabelle over 5 jaar: Ik ben dan vast nog diëtist, want ik vind mijn werk heel leuk.
Eerste eigen aankoop: Kleding
Favoriete vakantieland: Moeilijk kiezen, maar ik ben toch wel Italië fan.
Favoriete kleur: Blauw
Lezenswaardig boek: Ik heb niet één favoriet boek, maar lees graag misdaadromans. Zeker als ik op vakantie ben. En kookboeken natuurlijk!
Mooiste film: Als kind keek ik met mijn vader naar Shrek (de eerste). We vonden die film allebei geweldig en keken hem bijna wekelijks. Ik ken de film ongeveer van buiten en het is nog steeds ‘ons dingetje’.
Echt niet te eten: Ik vind eigenlijk alles lekker. Van hutspot houd ik alleen niet zo, al lust ik alle afzonderlijke ingrediënten wel graag.
Lievelingseten: Ik hou van kaas, hoe stinkender, hoe beter.
Isabelle
Als kind vond ik het al heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Mijn ouders namen me vaak mee naar de toko en naar de markt en mijn vader heeft me geleerd om met verschillende ingrediënten iets lekkers in elkaar te zetten. Al snel begon ik zelfstandig met experimenteren. Dat je met gezonde producten ook heel lekker kunt koken, is dan ook niet alleen de overtuiging van mij als diëtist maar iets wat ik uit persoonlijke ervaring weet.
Verder kijken dan de richtlijnen is iets wat ik belangrijk vind. Het is voor mij zelfs vanzelfsprekend geworden. Iedereen krijgt een persoonlijk advies, nooit een advies dat we zo uit een laatje trekken. Op die manier heb ik ook mijn eigen overgewicht aangepakt. Tot mijn vijftiende deed ik veel aan wedstrijdzwemmen. Toen ik daarmee stopte, kwam ik langzaam veel aan. Tijdens mijn studie deed ik kennis op en kreeg ik de tools in handen om daar korte metten mee te maken. In het eerste halfjaar van mijn studie ben ik 15 kilo afgevallen.
Tijdens mijn stage in Suriname heb ik veel geleerd over andere voedingsgewoonten. Ik heb daardoor een vrij uitgebreide productkennis. Daardoor kunnen mijn cliënten, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Gezonde Paasdagen!
Het is weer zover, de paasdagen staan voor de deur. De paashazen en paaseitjes liggen al tijden in de supermarkt. De paasdagen worden gevuld met lekker eten, grote maaltijden, een lekker drankje en in veel gevallen… ongezondere producten! Hoe kan jij jouw...
Salade caprese
Deze salade doet denken aan de Italiaanse vlag. Het groene van de basilicum, het witte van de mozzarella en het rode van de tomaten.
Een dagje zonder vlees
Vleesvervangers alleen voor vegetariërs? Echt niet!?
Isabelle doet al een tijdje mee met Meatless Monday, dit bevalt haar goed. In deze blog legt ze de verschillende voordelen uit en deelt ze een aantal van haar favo vegetarische recepten.
Courgette bakjes
Deze courgette bakjes zijn eiwitrijk en laag in koolhydraten! Lees hier het recept
Niet of nauwelijks eten onder schooltijd bij middelbare scholieren… Hoe dat komt, lees je hieronder
Dit interview is een vervolg op mijn eerste blog over eten onder schooltijd. Want naast de ongezonde snacks op school, wordt er ook vaak helemaal niet of nauwelijks gegeten. Het lijkt vooral een trend onder jonge meiden. Lees in dit interview hoe het gaat bij deze 15-jarige scholier.
Gevulde paprika
Deze gevulde paprika’s zijn vegetarisch en eiwitrijk! Lees hier het recept
Gevulde rijstvellen
Zien deze gevulde rijstvellen er niet feestelijk uit!? Lees hier het recept.
Zalm met ovengroente
Dit heerlijke winterse gerecht bevat maar 410 calorieën! Lees hier het recept.