Aubergine salade van de barbecue

Aubergine salade van de barbecue

Het barbecue seizoen is weer geopend! Gezellig samen eten in de buitenlucht, dat klinkt goed toch? In mijn eerdere barbecue blog heb ik al eens genoemd dat barbecueën niet ongezond hoeft te zijn. Zo kan je de “lege momenten” tussen het grillen opvullen met groente (in plaats van stokbrood). We delen een lekker en makkelijk receptje met jullie, van maar 5 ingrediënten.

Bereidingstijd: 50 minuten

 

 Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 aubergines
  • 4 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Barbecue

 

 

Bereidingswijze:
  • Zorg dat de barbecue op temperatuur is.
  • Leg de aubergines in hun geheel op de barbecue. Grill ze 40 minuten en draai ze tussendoor om, zodat alle zijdes verhit worden.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, pel de knoflook en maak de blaadjes basilicum los van het steeltje.
  • Laat de aubergine even afkoelen. Maak daarna een opening door de aubergine open te snijden. Lepel het vruchtvlees uit de schil, in een schaal.
  • Pers de knoflook bij het vruchtvlees van de aubergine en voeg de olijfolie toe. Meng het geheel, eventueel kan je grote brokken aubergine fijner prakken met een vork. Voeg daarna de tomaten en basilicum toe. Zout en peper naar smaak.

 

Voedingswaarden per portie

Energie:           140 kcal

Koolhydraten:   13 gram

Eiwit:                4 gram

Vet:                  6 gram

Vezel:               8 gram

 

Op 28 juni 2023
schreef : Isabelle Isarin
Mijn cliënten kunnen, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236