Aubergine salade van de barbecue
Het barbecue seizoen is weer geopend! Gezellig samen eten in de buitenlucht, dat klinkt goed toch? In mijn eerdere barbecue blog heb ik al eens genoemd dat barbecueën niet ongezond hoeft te zijn. Zo kan je de “lege momenten” tussen het grillen opvullen met groente (in plaats van stokbrood). We delen een lekker en makkelijk receptje met jullie, van maar 5 ingrediënten.
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 aubergines
- 4 tomaten
- 1 teen knoflook
- 15 gram verse basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Barbecue
Bereidingswijze:
- Zorg dat de barbecue op temperatuur is.
- Leg de aubergines in hun geheel op de barbecue. Grill ze 40 minuten en draai ze tussendoor om, zodat alle zijdes verhit worden.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, pel de knoflook en maak de blaadjes basilicum los van het steeltje.
- Laat de aubergine even afkoelen. Maak daarna een opening door de aubergine open te snijden. Lepel het vruchtvlees uit de schil, in een schaal.
- Pers de knoflook bij het vruchtvlees van de aubergine en voeg de olijfolie toe. Meng het geheel, eventueel kan je grote brokken aubergine fijner prakken met een vork. Voeg daarna de tomaten en basilicum toe. Zout en peper naar smaak.
Voedingswaarden per portie
Energie: 140 kcal
Koolhydraten: 13 gram
Eiwit: 4 gram
Vet: 6 gram
Vezel: 8 gram
0 reacties