BBQ groente tips

BBQ groente tips

In mijn BBQ blog (klik hier) noem ik enkele tips om op een gezonde manier te barbecueën. Eén van die tips is: gebruik veel groente. Zowel op als naast de barbecue.

Hieronder geef ik je een paar super makkelijke recepten en tips.

Op de afbeelding zien jullie:

  1. Super snelle koolsalade
  2. Tomatensalade
  3. Gegrilde ratatouille groente
  4. Komkommer toastjes
  5. Maïskolven

 

Koolsalade

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor een flinke kom (4-6 personen)

  • 1 zakje voorgesneden witte kool (300 gram)
  • 1 zakje geraspte wortelen (150 gram)
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels magere kwark
  • Snufje peper en optioneel een snufje zout

Bereidingswijze:

  • Pak een grote kom en doe hierin de witte kool en de geraspte wortelen.
  • Doe de eetlepels magere kwark erbij en meng het geheel goed door. Voeg eventueel kruiden naar smaak toe.
  • Doe als laatst de kappertjes bij de salade.

Voedingswaarden per portie (gerekend voor 4 personen)

Energie:           48 kcal

Koolhydraten:   6 gram

Eiwit:                3 gram

Vet:                  0,2 gram

Vezel:               4 gram

 

Tomatensalade

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram zoete cherrytomaatjes (Rivolo/honingtomaatjes/romaatjes)
  • 200 gram gele tonaatjes (indien je deze niet kan vinden, pak dan gewoon rode tomaatjes)
  • 10 gram peterselie
  • 1 klein sjalotje
  • 1 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • Snufje peper en optioneel een snufje zout
  • Keukenmachine of staafmixer voor de dressing

Bereidingswijze:

  • Was de tomaatjes en snijd in kwartjes. Doe alle tomaatjes in een salade schaal.
  • Doe de overige ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een dressing.
  • Voeg de dressing bij de salade en laat even intrekken voor je de salade serveert.

Voedingswaarden per portie (gerekend voor 4 personen)

Energie:           68 kcal

Koolhydraten:   6 gram

Eiwit:                1,5 gram

Vet:                  3,5 gram

Vezel:               3 gram

 

Gegrilde ratatouille groente

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 aubergine
  • Scheutje olijfolie extra vergine

Bereidingswijze:

  • Snijd de courgette en aubergine schuin in, zodat je grote plakken krijgt
  • Sprenkel een beetje olijfolie over de groente en doe er eventueel en snufje zout op.
  • De plakken hebben 10-15 minuten gril tijd nodig op de barbecue.

Voedingswaarden per portie (gerekend voor 4 personen)

Energie:           60 kcal

Koolhydraten:   5 gram

Eiwit:                2 gram

Vet:                  3 gram

Vezel:               3 gram

 

Komkommer toastjes

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer

Bereidingswijze:

  • Snijd de komkommer schuin, zodat je grote lange plakken krijgt
  • Op deze manier kan je de komkommerplak gebruiken als toastje of dippen in een gezond sausje.

Voedingswaarden per plakje (20 gram)

Energie:           2,5 kcal

Koolhydraten:   0,3 gram

Eiwit:                0,1 gram

Vet:                  0,1 gram

Vezel:               0,1 gram

 

Maïskolven

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 maiskolven
  • 2 eetlepels halvarine
  • Spiesen 

Bereidingswijze:

  • Halveer de maiskolven en steek er een spies in.
  • De maiskolven ongeveer 20 minuten grillen op de barbecue en daarna dun insmeren met wat halvarine.

Voedingswaarden per portie (gerekend voor 4 personen)

Energie:           117 kcal

Koolhydraten:   18 gram

Eiwit:                3 gram

Vet:                  3 gram

Vezel:               3 gram

Op 6 augustus 2020
schreef : Isabelle Isarin
Mijn cliënten kunnen, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236