De draad weer oppakken na de zomervakantie

De draad weer oppakken na de zomervakantie

Het is begin september. Voor de meesten van ons zit de zomervakantie er op. Hoe pak je de draad weer op na een heerlijke vakantie? Vaak schieten we in de regelmodus en in de waan van de dag. Daardoor ligt terugval in oude patronen op de loer. Wist je dat onze eetgewoonten ook bepaald worden aan de situatie waarin je je bevind? Dat betekent dat je op vakantie minder snaai- of zoetbehoefte kan ervaren, maar dat dit thuis helaas weer kan terugkomen.

Hieronder 3 tips van mij om na de vakantie weer in je gezonde modus te komen:

1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak een menuplanning en kies voor makkelijke, maar gezonde recepten voor de avondmaaltijd. Tijdens je vakantie heb je misschien meer tijd gehad om te koken en nu moet het weer tussen de bedrijven door. Plan wanneer je de boodschappen hiervoor haalt. Op onze website vind je een aantal lekkere recepten, die je binnen 30 minuten op tafel hebt. Bijvoorbeeld onze carpacciosalade, die ook nog erg zomers is.
2. Kies voor calorie-arme dranken. Mogelijk heb je op vakantie een lekkere cocktail/ mocktail/ smoothie/ biertje/ wijntje gedronken. Dat mag natuurlijk best op zijn tijd, maar probeer thuis weer te kiezen voor dranken zonder calorieën. Het klinkt flauw, maar water, koffie en thee zonder suiker zijn dan de beste opties. Je kunt ook een infused water maken, met verschillende soorten fruit en/of groenten of kruiden. Denk aan de combi komkommer met munt en limoen of citroen. Of wat diepvriesfruit in een kan, met flink wat ijsklontjes en water. Of gember.
In een eerdere blog staan 2 mocktails, maar je kunt hier eindeloos mee variëren. cocktails
3. Maak voor moeilijke momenten, bijvoorbeeld einde van de werkdag of ’s avonds op de bank een Als- dan plan. Als ik vanavond trek in iets zoets krijg, dan….
Je kunt ervoor kiezen om een stukje fruit te pakken of een lekkere fruitsalade. Of een flinke portie naturel yoghurt of kwark met (diepvries)fruit of een handje ongezouten noten, zodat je maag ook even gevuld is. Voor de hartige trek, een handje (ongezouten) noten of 1 volkorencracker met mager beleg of boterbonenpate.
Of wat rauwkost met een dip (hummus of rode spread/ dip). Of een lekkere spread, die ook op een cracker of stukje platbrood heerlijk smaakt.muhamarra en rode spread

Op de website van het voedingscentrum vind je over het maken van als dan plannen meer informatie.

Vind je het fijn om een persoonlijk advies van een van ons te ontvangen? Dan bel of mail ons gerust om een afspraak in te plannen:
Tel: 0172-748812
Mail: afspraak@dietistruth.nl

Wie weet tot snel op het spreekuur.

Op 6 september 2023
schreef : Ruth van den Biggelaar
Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236