Courgette pizza’s

Courgette pizza’s

Pizza! Een heerlijk Italiaans gerecht dat helaas niet altijd even gezond is. Op deze manier kan je toch lekker genieten van de smaak van pizza, op een gezonde en koolhydraatarme manier.

Ingrediënten voor 8 porties

– 1 middelgrote courgette
– 150 ml tomatensaus
– 100 gram 30+ geraspte kaas
– 40 gram salami of chorizo
– Olijfolie
– Italiaanse kruiden
– Peper en zout

Voedingswaarde voor 1 portie

Energie: 81 kcal
Eiwit: 5 gram
Vet: 5 gram
Koolhydraten: 4 gram

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in plakjes van 0,5cm.
Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens de courgette plakjes toe en bak dit 2 minuten aan beide kanten. Breng de courgette op smaak met peper en zout.
Plaats de courgette plakjes op een grote bakplaat en smeer op elk plakje tomatensaus. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de tomatensaus en verdeel vervolgens de salami of chorizo over de kaas.
Bak de courgette pizza’s in 5-10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Breng de pizza’s na het bakken op smaak met Italiaanse kruiden.
Pel de tenen knoflook. Breng een pan met water aan de kook met ⅓ van de Mexicaanse kruiden en de tenen knoflook.

Op 19 april 2022
schreef : Ruth van den Biggelaar
Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236