Gezond genieten tijdens sinterklaas

Ondanks dat pakjesavond er dit jaar iets anders uit ziet dan andere jaren, zijn de lekkernijen die met deze periode meekomen nog steeds hetzelfde! Denk hierbij aan schuimpjes, pepernoten, chocoladeletters en nog veel meer. Natuurlijk is het wel jammer om de behaalde resultaten van de afgelopen maanden, in 1 maand er weer uit te eten.

 

Veel mensen denken dat snoepen absoluut niet mag. Het is niet zo dat je niets mag eten op deze avonden, maar het is belangrijk hoeveel je er van eet en hoe vaak je deze lekkernijen eet. Snoepen kan ook op een bewuste manier, het gaat allemaal om keuzes maken. Een chocoladeletter kan je uiteraard alleen opeten maar een chocoladeletter bevat al snel 800 kcal. Een betere keuze zou zijn om deze letter te delen met meerdere mensen, of helemaal achterwege te laten.

Als we kijken naar lekkernijen met minder calorieën, komt een taaitaai en kruidnoten beter naar voren. Het enige nadeel van kruidnoten is dat je er vaak te veel van eet, waardoor het weer een minder goede keuze word. Echter mag je best een klein handje kruidnoten nemen. Een taaitaai is de ‘gezondste’ variant en kan dus prima bij een kopje thee of koffie.

Het is, zoals met alle voedingsmiddelen, belangrijk dat je keuzes leert maken. Tuurlijk kan je van alle lekkernijen iets eten, maar of je het allemaal even lekker vind? Waarschijnlijk niet! Zorg dat je daarom kijkt naar wat je echt lekker vind en neem hier dan een kleine portie van en zorg dat je er goed van geniet. Beter één moment goed genieten dan de hele dag door minder lekker snoepgoed eten.

Daarnaast is het belangrijk dat je naast alle lekkernijen ook wat gezonde snacks op tafel neerzet. Op deze manier is het makkelijker om ook gezonde keuzes te maken. Denk hierbij aan snack, groentes of wat ongezouten noten.

Op 1 november 2020
schreef : Ruth van den Biggelaar
Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236