Koolhydraatarme Focaccia

Koolhydraatarme Focaccia

1 broodje voor op de gezonde borrelplank (12 stukjes)

Bereidingstijd: 120 minuten (2x 40 min rijs tijd)
 Ingrediënten
  • 500 gram mix voor koolhydraatarm brood (Soezie low carb van de Welkoop/Boerenbond)
  • 250ml water
  • 6 cherry tomaatjes
  • 1 bosui
  • ¼ sjalot
  • 20ml olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 ovenschaal
  • een mixer met deeghaken (maar je kan ook gewoon kneden met de handen)

Bereidingswijze:
  • Kneed 500g All-in-mix met 250ml water tot een soepel deeg (ca. 20 min.). Bedek met plastic en laat 30 à 40 min. rijzen. Druk het deeg plat, voeg dan de kruiden en olijfolie toe en kneed door elkaar. Geef het deeg de gewenste vorm en leg het in een ingevette ovenschaal. Laat nog eens 40 min. rijzen onder plastic.
  • Snijd de tomaatjes, bosui en sjalotjes in een gewenste vorm om het brood mee te versieren. Druk deze in het gerezen deeg, bijvoorbeeld in de vorm van een bloemetje zoals op de afbeelding.
  • Bak vervolgens 30 à 35 min. in een voorverwarmde over op 220°C.

Voedingswaarden per portie

Energie:           180 kcal

Koolhydraten:   15 gram

Eiwit:                7 gram

Vet:                  6 gram

Vezel:               5 gram

Op 18 maart 2022
schreef : Isabelle Isarin
Mijn cliënten kunnen, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236

2 Reacties

  1. Paul Teeuwen

    Ik heb focassia brood met broodmix van t Stoepje gemaakt.
    Kon alleen niet op 220 graden dus iets langer. Het is een aanrader en gezond.

    Antwoord
    • Isabelle Isarin

      Wat leuk dat je het recept hebt geprobeerd en ook goed om te weten dat het ook werkt met andere broodmixen!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *