Nationale Hamburgerdag vieren we met een heerlijke kipburger

Het is vandaag Nationale Hamburgerdag! Wij houden op zijn tijd ook van een goede en lekkere burger. Daarom delen we vandaag het recept voor een kipburger met jullie. Eet smakelijk!


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150g kipgehakt
  • 0.5 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Rode peper
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Tomaat
  • Augurk
  • Rode ui
  • 10 ml yogonaise
  • 5 ml mosterd
  • IJsbergsla
  • Olijfolie
  • 2 bruine broodjes

Bereidingswijze:

  • Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, rode peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout.
  • Verdeel het gehakt over 2 burgers. Druk het goed aan tot het een vaste vorm heeft. Dek vervolgens de burgers af en zet het voor minimaal 15 minuten in de koelkast. Hierdoor vallen ze minder snel uit elkaar tijdens het bakken.
  • Snij de tomaten en augurken in plakken en de ui in halve ringen.
  • Meng de yogonaise, mosterd en paprikapoeder voor de saus.
  • Vervolgens gaan we beginnen met bakken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de burgers in 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Snij de broodjes doormidden en rooster ze eventueel in een droge koekenpan of grillpan 3 minuutjes licht krokant aan de binnenzijde.
  • Beleg de broodjes met sla en leg vervolgens de burger, plakjes tomaat, ui en augurk er boven op. Maak de burger af met de hamburgersaus.

Eet smakelijk!

Op 28 mei 2023
schreef : Ruth van den Biggelaar
Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236