Oproep voor onderzoek naar leefstijl bij mensen met diabetes type 2

Beste cliënten,

Hierbij een oproep vanuit de Universiteit van Tilburg. Ze hebben mij benaderd omdat ze een grootschalig onderzoek doen naar leefstijl bij diabetes mellitus type 2. Ze willen hiervoor mensen met diabetes type 2 benaderen.
Hieronder een toelichting:
Een gezonde leefstijl volhouden is bij diabetes extra belangrijk. Met een gezonde leefstijl voelt u zich beter, heeft u een kleinere kans op ernstige complicaties van diabetes en zelfs de kans om te stoppen met diabetes medicatie. Het volhouden van een gezonde leefstijl kan helaas erg lastig zijn om diverse redenen die per persoon verschillen. Met dit onderzoek willen wij erachter komen wat zou kunnen helpen voor mensen met diabetes om een gezonde leefstijl vol te houden. We zijn dan ook enorm geïnteresseerd in de ervaringen van mensen met diabetes, dit om samen meer te weten te komen over zowel belemmerende als helpende factoren in het volhouden van een gezonde leefstijl met bij mensen bekend met diabetes. Dit uiteindelijk met als doel verrijking van wetenschappelijke kennis omtrent het onderwerp ‘leefstijl’ en ‘diabetes type 2’.

Meer informatie is te vinden op hun website: www.leefstijldiabetes.nl
Het gaat om het invullen van een vragenlijst, wat ongeveer 45 minuten tijd kost. Mocht je willen deelnemen, meld je dan via hun website aan.

Op 1 juli 2022
schreef : Ruth van den Biggelaar
Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236