Pastinaak chips

Pastinaak chips

Verantwoord chips eten? Dat kan! Maak eens groentechips uit de oven. In onderstaand gerecht heb ik chips gemaakt van pastinaak.

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten per portie

  • 2 pastinaak
  • Olie(spray)
  • Knoflookpoeder
  • Klein snufje (kalium)zout*

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 120 graden. En leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Heb je een mandoline thuis? Gebruik deze dan om mooie dunne plakken van de pastinaak te snijden. Gebruik anders een scherp mes en snijd dunne plakken van ca. 2mm, zoals op de afbeelding.
  • Meng de pastinaak met de kruiden en zout. Leg daarna op de bakplaat. Spray een klein beetje olie over de plakken om ze knapperig te krijgen.
  • Zet de bakplaat met pastinaak in de oven en bak 30-40 min tot de pastinaak krokant wordt,

 

*Kaliumzout (Jozo bewust of LoSalt) is een dieetzout voor personen met een hoge bloeddruk. Normaal keukenzout bevat natrium(chloride), wat bloeddruk verhogend werkt. Kalium(chloride) kan helpen om de bloeddruk laag te houden. Let op, kaliumzout is niet geschikt voor nierpatiënten of bij medicatie zoals ACE-remmer of kaliumsparende plasmiddelen.

 

Voedingswaarden totaal

Energie:           187 kcal

Koolhydraten:   22 gram

Eiwit:                4 gram

Vet:                  7 gram

Vezel:               10 gram

Op 22 april 2020
schreef : Isabelle Isarin
Mijn cliënten kunnen, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236