Rodekool-knolselderij stamppot met gerookte kipreepjes
Een stamppot met veel aardappelen bevat ook veel koolhydraten (zetmeel). Wil je iets minder koolhydraten gebruiken? Dan kan je de aardappel weg laten, of zoals in dit recept, de aardappel beperken tot een beetje. Deze stamppot is een koolhydraatbeperkte variant met lekker veel groente en een minimale hoeveelheid aardappel. En kip is ook nog eens een mager stukje vlees.
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten per portie
(kook je voor bijvoorbeeld 4 personen dan vermenigvuldig je de ingrediënten x4)
- ½ kruimige aardappel (50 gram)
- ½ zak vers gesneden rode kool (of snijd de rode kool zelf) (150 gram)
- ¼ knolselderij (100 gram)
- ½ appel
- 50ml halfvolle melk
- 100 gram gerookte kipfilet in reepjes
- Kruiden naar smaak
- ½ eetlepel olie of vloeibaar bak-en- braad vet
- Stamper
Bereidingswijze:
- Schil en snijd de aardappel in blokjes. Doe hetzelfde met de knolselderij. Kook dan de aardappel met knolselderij gaar in een klein laagje kokend water. Dit heeft 15-20 minuten kooktijd nodig.
- Snijd de appel in blokjes. Ik laat zelf de schil eromheen voor extra vezels, maar deze keuze is aan jullie.
- Verhit de olie in een pan en bak de rode kool met de aardappels tot de rode kool geslonken is, dit duurt ca. 5 minuten.
- Als de aardappel en de knolselderij gaar zijn, kan je deze met een klein beetje kookvocht en de melk stampen. Voeg daarna de rode kool toe en stamp nogmaals.
- Als laatste meng je de kipfilet reepjes door de stamppot en voeg je kruiden naar smaak toe.
Voedingswaarden per portie
Energie: 350 kcal
Koolhydraten: 30 gram
Eiwit: 25 gram
Vet: 10 gram
Vezel: 12 gram
0 reacties