Rookvlees bonbons
10 stuks voor op de slanke borrelplank.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1 pakje licht gezouten rundrookvlees 100 gram (ca. 10 plakjes)
- 1 bakje cottage cheese
- 10 gram rucola
- 30 gram pijnboompitten
- Bieslook
- Tandenstokers/prikkertjes
- Kruiden naar wens: zout, peper, Italiaanse kruiden bijvoorbeeld
Bereidingswijze:
- Maak eerst de vulling voor de bonbons. De pijnboompitjes mogen kort geroosterd worden in een pan, laat daarna afkoelen. Meng dan samen met de cottage cheese, rucola en de kruiden tot een geheel.
- Pak een plakje rookvlees, leg in het midden 1 eetlepel van de vulling en vouw de buitenkanten naar binnen zoals op het plaatje. Maak aan de bovenkant vast met een streng bieslook. Evt. een prikkertje gebruiken als de bieslook niet goed blijft zitten
Voedingswaarden per portie
Energie: 47 kcal
Koolhydraten: 1 gram
Eiwit: 5 gram
Vet: 2 gram
Vezel: 0 gram
0 reacties