Smoothie recept

Smoothies 

Zoals ik in mijn voorgaande blog schreef, kan je een goed gevulde smoothie ook als maaltijdvervanger gebruiken. En met maaltijd bedoel ik dan het ontbijt of de lunch.

Een smoothie kan ook als tussendoortje, maar kies dan max. 1 portie fruit met water of zuivel.

De variant als maaltijdvervanger mag een stuk gevulder zijn. Ik schreef al eerder: kies voor vezels en eiwitten. Eiwitten haal je in dit geval uit de zuivel en de vezels uit fruit en eventueel toegevoegde granen, zaden of pitten.

Voor inspiratie geef ik jullie een aantal recepten, waarvan de herfst smoothie er een van is.

Herfst smoothie

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten per persoon

  • 50 gram diepvries kersen
  • 1 peer
  • 200ml magere, dunne yoghurt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad

 

Bereidingswijze:

  • Leg je ingrediënten klaar voor gebruik. Weeg de kersen af (ongeveer 1/3 doosje) en ontdoe de peer van zijn klokhuis en snijd in parten.
  • Stop bovengenoemde ingrediënten in een blender, start met de yoghurt. Op de blender staan meestal hoeveelheden aangegeven. Vul de blender eerst met yoghurt tot 200ml en voeg daarna de andere ingrediënten toe.
  • En blenden maar, tot je geen grove stukken meer ziet. Giet je smoothie in een groot glas of in een beker met dop als je de smoothie meeneemt.

 

Voedingswaarden

Energie:  250 kcal

Eiwit:       15 gram

Vezel:      7 gram

Op 17 december 2019
schreef : Isabelle Isarin
Mijn cliënten kunnen, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236