Wist je dat pasta carbonara mijn lievelingsgerecht is? Het is een traditioneel Italiaans gerecht. In dit recept geef ik er een twist aan door meer groenten toe te voegen. En door gebruik te maken van volkoren spaghetti en magere spekjes. Hierdoor wordt het gerecht ietsje gezonder, maar niet minder lekker!
Recept voor spaghetti carbonara voor 2 personen.
Wat heb je nodig:
–
150 gram volkoren spaghetti
– 120 gram magere spekjes
–
1 paprika
–
1 bosui
–
2 eieren
– 2 teentjes geperste knoflook
– Zout en peper
– 80 gram Parmezaanse kaas
– bosje peterselie
Bereiding:
Kook de volkoren spaghetti.
Bak de spekjes in de pan zonder boter of olie, snij ondertussen de paprika en bosui in stukjes.
Voeg de paprika en bosui toe aan de spekjes en bak dit mee.
Klop de eieren los en meng samen met de geperste knoflook en zout en peper door elkaar.
Voeg de helft van de kaas toe aan het mengsel.
Hak de peterselie fijn
Giet de spaghetti af en doe het samen met het spekjes mengsel en ei mengsel in de pan en roer het door.
Serveer op een bord, garneer de peterselie, voeg nog extra kaas toe naar smaak.
Buon appetito!
Mariëlle
0 reacties