COVID UPDATE

COVID- UPDATE

Beste patiënt/ cliënt, 

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig starten met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan u gewend bent. Zo maken we, waar mogelijk, nog gebruik van afspraken op afstand, via de telefoon of een videoverbinding.

Als u, of iemand in uw gezin, symptomen heeft van het coronavirus dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of we stellen de behandeling uit. Als u symptomen van het corona virus heeft en uw behandeling kan niet uitgesteld worden. Dan komt de diëtist bij u aan huis, met de benodigde beschermingsmiddelen (mondmasker, veiligheidsbril en handschoenen).

Als het veilig en verantwoord kan, plannen we een behandeling in de praktijk. Hoe gaan we dan te werk? We hanteren hierbij de algemene (hygiëne) regels van het RIVM en ministerie van VWS. Voor meer informatie, kunt u ons Hygieneprotocol dietistRUTH  en onze werkwijze social distancing inzien.

 • Kom op tijd, maximaal 5 minuten vòòr de afspraak om de wachttijd in de wachtkamer zo kort mogelijk te houden. We streven ernaar dat u meteen aan de beurt bent en kunt doorlopen naar onze spreekkamer.
  Geen handen schudden.
  Was de handen voor en na de afspraak.
 • Kom waar mogelijk alleen. 1 persoon per diëtist. Indien uw kind een afspraak heeft mag er maximaal 1 ouder/ verzorger mee.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten en bezoekers/ medewerkers van ons gezondheidscentrum.
 • Blijf bij (milde) symptomen en/ of koorts (ook bij een gezinslid) thuis (zie vragenlijst van Rijksoverheid). Andersom geldt dit natuurlijk ook. Als wij als diëtisten van diëtistRUTH de genoemde COVID symptomen vertonen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C), dan zullen we zorgen voor vervang of als dit op korte termijn niet mogelijk is, de afspraak veranderen naar een telefonische of beeldbelafspraak.
 • Binnen onze spreekkamers proberen we op 1.5m afstand te werken. Daarbij gebruiken we (plexi) glas bureauschermen om op die manier een afscheiding te vormen.
 • De weegschaal staat 1.5m van ons bureau vandaan en we vragen u om uzelf te wegen. Andere metingen (zoals lengte, buikomvang en bio-impedantie) doen we in stilte.
 • Alle materialen (apparatuur, behandelbank) maken we na iedere contact schoon.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat het risico op besmetting en verdere verspreiding van het virus zo laag mogelijk blijft. 

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking! 

Ruth van den Biggelaar, namens de diëtisten van diëtistRUTH

Op 8 mei 2020
schreef : Ruth van den Biggelaar
Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236